Политика за поверителност на личните данни

 

Морава Балм ЕООД обработва Вашите лични данни изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно GDPR, Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ) ( в сила от 25.05.2018, с доп. от 14.02.2022). В онлайн магазина www.moravabalm.bg се събират и обработват лични данни за целите на рекламата, продажбите и доставките на козметични продкти, произведени от Морава Балм ЕООД.

Администратор на личните данни, събирани и обработвани от www.moravabalm.com e Морава Балм ЕООД, с адрес на управление София, бул. Самоков 80, ЕИК 202785676, ДДС BG202785676.

На moravabalm@gmail.com ще получите отговори на всички въпроси, свързани със събирането и обработването на личните данни.

При незавършена поръчка оставяме въведените по нея данни за 30 дни и си запазваме правото да Ви информираме периодично за нейния статус, съответно за Вашите опции вследствие на това. 

  1.  Kаква информация събираме от вас?

Когато закупите нещо от нашия магазин, като част от процеса на покупка и продажба, ние събираме следната лична информация за вас: 

  • вашето име,  имейл адрес, адрес за доставка и телефонен номер 
  • информация за плащане, номер на кредитна 
  • закупените продукти 

Когато създавате акаунт, ние събираме  

  • вашето име, рождена дата, имейл адрес, адрес за доставка и телефонен номер
  • трябва също да зададете парола

Тази информация се използва за доставка на нашите продукти към Вас, комуникация с Вас, както и за да ни позволи да Ви предоставяме новини, промо кодове за рожден ден и всяка друга маркетинг комуникация. 

Създаването на профил не е обвързано с възможността да направите поръчка на сайта www.moravabalm.com, но Ви дава допълнителни опции – като получаване на кодове за отстъпка за рождения Ви ден, както и възможността да разбирата първи за предстоящи активности и нови продукти. 

Когато разглеждате нашия магазин, ние също автоматично получаваме определена информация, включително „бисквитки“ и адреса на интернет протокола (IP) на вашия компютър, за да ни предостави информация, която ни помага да научим за вашия браузър и операционна система. С изключение на бисквитките, които са строго необходими за функционирането на уебсайта, предоставянето на вашите лични данни е доброволно. Въпреки това, ако Личната информация, която поискаме, не ни бъде предоставена, ние (в зависимост от контекста) няма да можем да ви доставим поръчаните продукти, да предоставим отстъпка от програмата за рожден ден или да създадем акаунт за Вас. 

  1. Как събираме вашите лични данни? 

Ние събираме Вашите лични данни, когато ни ги предоставите, като например когато се регистрирате за акаунт или за получаване на маркетингови съобщения, когато правите запитване към нас, когато добавяте артикули към вашата онлайн количка и когато потвърждавате поръчка. Ние също така събираме вашата лична информация чрез използването на нашия уебсайт.

  1. Как използваме Вашата лична информация и на какви правни основания разчитаме? 

Ние събираме, използваме и разкриваме Вашата лична информация само когато имаме правно основание за това. Целите, за които ще обработваме Вашата лична информация и правните основания, на които разчитаме, са следните:

 а/ 

Цел: 

За да изпълним Вашата поръчка, включително за целите на потвърждаване на Вашата поръчка, доставка на поръчаните продукти, отговаряне на връщания или всякакви запитвания във връзка с Вашата поръчка 

Правно основание :

Изпълнение на нашите Общи условия

б/

Цел : 

За създаване и управление на клиентски акаунт

Правно основание : 

Изпълнение на нашите Общи условия

в/

Цел : 

За да комуникираме с Вас или да отговаряме на Вашите запитвания извън процеса на поръчка (и с изключение на маркетингови комуникации, вижте по-долу)

Правно основание : 

Изпълнение на нашите Общи условия

г/ 

Цел : 

Изпращане на маркетингови и промоционални материали, включително специални оферти, отстъпки и др.

Правно основание :

Нашият законен интерес да популяризираме нашите продукти и услуги пред Вас , като Ви предоставяме възможност да се откажете от това, когато събираме личните Ви данни. 

  1. Трети лица с достъп до лични данни, във връзка с тяхната дейност и предоставяни услуги съвместно със Морава балм ЕООД

Използваме следните доставчици на хостинг, счетоводни и куриерски услуги:

  • “СуперХостинг.БГ” ООД, с ЕИК: 131449987 – предоставят хостинг за резервирана свързаност. Можете да се запознаете с тяхната политика за поверителност на следния адрес: https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-privacy-policy.php
  • “Бизнес Навигатор ООД”с ЕИК 121194552 – предоставят поддръжка на счетовония софтуер Бизнес Навигатор
  • “Rocket Science Group” – предоставят поддръжка на платформа за емайл маркетинг – “Mailchimp”
  • Куриерски фирми Спиди, Еконт, DHL, BG Post 
  1. Срок 

Данните, събрани съгласно предвидено задължение в закона, изтриваме, след като задължението за събиране и съхранение бъде изпълнено или отпадне. Например:

  • по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни (11 години),
  • задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др. основания, предвидени в действащото законодателство (5 години).
  1. Вашите права във връзка с личните Ви данни

Право на достъп, включително право на копие на данните в процес на обработка:

Право на коригиране на неточни лични данни

Право на изтриване („Право да бъдеш забравен“) 

Правото да бъдеш забравен не е абсолютно право и може да не бъде уважено при предвидените от закона случаи или поради липса на надлежно удостоверяване на Вашата самоличност.

Право да възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес:

Право да възразите срещу директния маркетинг.

  1. Право на възражение.

Потребителите имат право да възразят пред администратора срещу обработването на личните им данни. Администраторът на лични данни е длъжен да прекрати обработването, освен ако не докаже, че съществуват убедителни законови основания за обработването, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции. При възразяване срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг обработването следва да се прекрати незабавно.

  1. Жалба до надзорния орган

Всеки Потребител има право да подаде жалба срещу незаконосъобразно обработване на личните му данни до Комисия за защита на личните данни или до компетентния съд.

 Данните, събирани на това основание, се съхраняват за период не по-дълъг от 12м., съгласно предписанията на КЗЛД.

Търси любимите си продукти тук

Ела в нашия клуб и вземи 10% при първата си покупка!

Получавай пръв информация за най-новите продукти, промоции и още.