За нас

За нас

Морава е съвременният прочит на грижата за коса и тяло. Вдъхновена от природата, формулирана чрез науката и създадена в България, безводната козметика от Морава съдържа билки, олиа, масла и най-нежните измивни съставки. Ние сме български бранд, който се старае от 2015г. да не оставя след себе си нищо друго, освен рециклируема опаковка и доволни клиенти. Движени от идеята за по-малко пластмаса, по-смислени покупки и минималистичен начин на живот, нашите продукти са с най-семплият състав, който на първо място носи страхотни резултати, но и спестява пластмаса на Планетата.

Научи повече

Козметиката по друг начин

Това е козметика, която не съдържа в себе си вода. Ако обърнеш внимание на съдържанието на пластмасовата си бутилка с шампоан за коса, ще видиш, че на първо място там стои AQUА – ВОДА. В повечето случаи, конвенционален течен шампоан, е със съдържание на вода между 90% и 95% ! Реално, твоят 250мл шампоан в пластмасова опаковка съдържа около 240мл …. вода! За това твърдата козметика е велика – тя е като онези 5% от твоята конвенционална козметика,
които реално измиват, подхранват, съживяват и карат косата и кожата ти да заблести. Твърдата козметика от Морава е концентрирана, компактна, удобна и смислена.

Концентрирана, дълготрайна и качествена

Концентрирана, защото не съдържа нищо излишно, а само
научно доказаните в най-нежната грижа за косата и кожата
съставки. Те реално измиват, подхранват и ободряват кожата
и косата ти. В съдържанието няма излишни компоненти,
подобрители, консерванти, фталати, сгъстители, силикони,
парфюми и най-вече има дълготраен, благотворен ефект
върху кожата и косата. Благодарение на това, че съдържа
само съществетното, продуктите стигат за наистина дълго
време.

Без пластмасова опаковка

Картонените опаковки на продуктите ни са биоразградими, защото
нямат полиетиленово покритие. Алуминият, който ползваме за опаковките на билковите ни балсами за тяло, пък е един от най-екологичните материали – може да бъде рециклиран безброй пъти, без да губи качествата си. 80% от алуминия, някога произведен, е все още в употреба!

Намаляване въглеродния отпечатък върху планетата

Нашите продукти не съдържат вода. С премахването на излишния въздух и вода продуктите изискват по-малкa опаковкa и стават по-ефективни за транспортиране. Например, вместо в един контейнер да натовариш 10,000 пластмасови бутилки с шампоан, можеш да натовариш 30,000 твърди шампоана.

Това води до намаляване на въглеродните емисии.

Без тестване върху животни и без палмова мазнина!

Продукти, създадени с любов към хората и Планетата, както и към животните. Не използваме палмова мазнина! Нито един от
нашите продукти не е тестван върху животни!

Защо и как работи безводната козметика от Морава?

Нашата козметика носи безкомпромисни резултати, защото ползваме съставки с научно доказано действие за красотата и здравето на кожата и косата. Всеки компонент от формулата на продуктите ни има съществена причина да присъства там и няма да намериш нищо излишно, запълващо до 100% съдържанието или с компромисен ефект. Избираме етични доставчици, вярваме в силата на кръговата икономика и винаги първо избираме близки по растояние производители. Светът на козметиката е изключително динамичен и почти безспирно излизат нови и нови проучвания, съставки и продукти с все по-добри, обновени или напълно новаторски приложения, за това и голяма част от времето ни е посветена на обучения от световни семинари, научни публикации, изложения и панаири.

Твърдата козметика от Морава работи отлично, защото съдържа единствено ценни за кожата и косата съставки, комбинирани по умел начин и произведени по последни технологии..

Нашата мисия

Нашата мисия е да запалим интереса на повече хора към безводната козметика и да покажем, че тя е една страхотна алтернатива на всички продукти, които сме свикнали да разнасяме в големи, малки, кръгли, квадратни и т.н. пластмасови бутилки. Пластмасата става все по-голям проблем в световен мащаб, като основните поражения са върху моретата, океаните и морските обитатели. Като хора, влюбени в морето, планините и природата изобщо, сме благодарни, че имаме възможност да предлагаме страхотна алтернатива на пластмасовите удобства и благодарение на теб, имаме шанса да допринесем за свят с по-малко пластмаса. Защото след нас има едни много важни, истински важните хора, които заслужават също да карат сърф в чисти и красиви морета без пластмаса.

Търси любимите си продукти тук

Ела в нашия клуб и вземи 10% при първата си покупка!

Получавай пръв информация за най-новите продукти, промоции и още.